Marianne Vos 8-kratna svetovna prvakinja v ciklokrosu

Kraljica ciklokrosa je ponovno pokazala svojo moč.

Ciklokros ali dirka na velodromu. Danes je bilo na dirki ženskih elit možno videti prav trenutke z velodroma.

Atraktivna a izredno hitra dirka se je izšla skoraj s trojno zmago Nizozemske a je le to v zaključku spremenila Italijanska tekmovalka, kjo je izkoristila spodrs Alvarado na koncu spusta tik pred odsekom stopnic.

Vse od začetka so bile Brand, Vos in Alvarado skupaj v begu a je po nekja krogih napadla Lucinda Brand, ki si je skupaj z Marianne Vos privozila večjo prednost pred Alvarado. V drugem oz. tretjem krogu je Silvia Persico že dohitea vodilne a je vse do konca vozila skupaj z Alvaredo.

Tako kot Brand in Vos, ki sta poizkušali z napadi za zmago za prvo mesto se je enako dogajalo v ozadju med Alvarado in Persico.

V zadnjem krogu sta v ospredju napadli tako Lucinda Brand kot Marianne Vos na enem izmed vzponov a si nobena ni privozila prednosti. Na zadnjem zavitem odseku tik pred zaključno ravnino sta se obe kolesarki skoraj popolnoma ustavili ”standstill” a je nato Lucinda Brand nadaljevala kot prva, Marianne Vos pa je iz zaveterja

”Bila je zelo zahtevna dirka. Vedela sem, da bo Lucindo Brand težko premagati. Obe sva probali z napadi a si je težko privoziti prednost zato sem vedela, da moram biti potrpežljiva in probati z napadi v zadnjem krogu in biti zbrana za zaključni šprint” je za Eurosport povedala Marianne Vos.

Lucinda Brand je po dirki strnila misli: ”Bilo je težko in zahtevno se znebiti Marianne. Obe sva vedeli, da je drugo mesto za šprint najboljša pozicija še posebej za mene, ker imam slabši šprint od Marianne. Poizkusila sem jo presenetiti, da bo šla naprej a je točno vedela, da mora ostati za mano. Na določeni točki sem imela v mislih, če bi želela Vos prevzeti vodenje ima 3 do 4 metre prednosti in ker je zelo eksplozivna sem si rekla, da je bolje iti v šprint z večjo hitrostjo. Od začetka sem vedela, da bo potrebno nekaj posebnega, da bi jo lahko premagala.”

Marianne Vos je v ciklokrosu slavila zmago na SP že v letih 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 in nazadnje leta 2014. LUcinda Brand je prvo zmago na SP v ciklokrosu osvojila lansko leto.

Jutri je na vrsti še moška preizkušnja.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles