Roglič do druge etapne zmage

Po včerajšnjem nesrečnem padcu in načrtovani predaji majice je včeraj Primož proti nekaterim glavnim tekmecem kot sta Yates in Bernal je do cilja le uspel nabrati nekaj dodatnih sekund prednosti.

Včeraj je bil na sporedu tik pred ciljem edini vzpon na etapi (2 kat.) katerega je prvi zaključil in kasneje slavil etapno zmago Michael Storer (DSM).

Na spustu je kasneje Primožu spodrsnilo na enem izmed ovinkov na pesku a se je nato pridružil Lopezu, Masu, Seppu in nekaterim drugim kolesarjem pri narekovanju tempa pred zasledovalcema Yatesom in Bernalom.

Enajsta etapa se je pričela mirno in dolgo brez bega, ki se je kasneje zgodil. Na vzponu druge kategorije je napadel Magnus Cort (EF), ki je do vrha vzpona obdržal okoli 30 sekund prednosti pred glavnino.

Na zadnjem brutalnem vzponu oz. v zadnjih 900m pred ciljem je kolesarje čakal ”zid” prav Cort pa ga je prvi pričel. Po narekovanju tempa Seppa sta nato napadla Mas in Roglič, ki sta se v zaključku udarila za zmago. V zadnjih metrih etape je Primožu ostalo največ moči, ki je slavil že drugo etapno zmago na letošnji Vuelti!

Na najstrmejšem delu zadnjega vzpona sta se Primož in Mas tudi po nesreči nekoliko zaletela a sta se opravičila še pred zadnjimi nekaj sto metri drug drugemu. Trit je objavljen dogajanje po etapi.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles