Primož Roglič je olimpijski prvak

Po težkem obdobju na dirki po Franciji zaradi padca je kasneje sledil tudi odstop. Tokrat je Primož vsem skeptikom še enkrat več zaprl usta in pripeljal do zlate olimpijske medalje.

Primož je takoj po kronometru dejal ”neverjetno kako se vsa stvar lahko hitro obrne če verjameš in delaš v to smer. Zase vedno rečem, da nisem ravno specialist za kronometer, ampak včasih tudi naredim dobro vožnjo na čas. Izjemno, izjemno sem vesel in ponosen.”

Andrej Hauptman ”zavedal smo se, da imamo tako ekipo da lahko zmagamo a tako kot imaš ekipo si lahko tudi šesti. Ekipa je bila res odlična, Primož je imel že na treningu dobre dni. V avtu pa smo trepetali iz ovinka v ovinek in mu pomagali z manjšimi nasveti.”

Primož je že od štarta šel na vse in izredno borbeno kar so pokazali vmesni časi, ko je bil na prvem vmesnem času boljši le Italijan Filippo Ganna štirje kolesarji pa so bili štirje kolesarji v manj kot 10 sekund razlike zaostanka. Nato pa je Primož le še stopnjeval iz kilometra v kilometer zaostanki pa so rastli.

Tik pred dirkališčem je prehitel Danca Kasper Asgreena, ki ga je le ta nato na spustu ponovno prehitel. Na dirkališču pa je Primož ponovno prehitel Asgreena in hkrati Portugalca João Almeido. Na cilju je Primož prevzel vodstvo z več kot minuto prednosti pred Tomom Dumoulinom na tretjem pa je na koncu končal Rohan Dennis.

Wout van Aert, ki je pred startom veljal za prvega favorita je na to končal z minuto in štirideset sekund na šestem mestu.

Čestitke Primožu in celotni ekipi!

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles