Pogačar zmagovalec kronometra, Roglič odlično po težkem padcu

Tretja etapa je ponovno šokirala ne samo slovenskih navijačev_ic ampak večino ljubiteljev_ic cestnega kolesarstva, ko je v zaključku ponovno prišlo do številnih padcev.

Primož Roglič je v zadnjih 15km etape utrpel številne odrgnine zaradi padca na bok, ki pa ni pripeljal do večjih poškodb.

Kasneje se je skoraj v padcu znašel še Tadej Pogačar, ki pa je le uspel pravočasno zmanjšati hitrost in se obdržati na kolesu.

Primož je z neizmerno borbenostjo in pomočjo svojih klubskih kolegov ter ekipe Movistar, ki so delali za svojega kapetana Miguela Angela Lopeza zmanjšal zaostanek a še vedno za zmagovalcem prišel v cilj z 1:21 min zaostanka.

Pogačar je v tej etapi prišel v cilj z 26 sekundami zaostanka.

V peti etapi, je bil na sporedu razgiban kronometer na katerem je Tadej Pogačar slavil zmago pred Stefanom Küngom. Roglič je kljub številnim odrgninam zaključil na 7 mestu in prikazal izredno borbeno predstavo.

Vodilni v skupnem seštevku je Mathieu van der Poel pred Tadejem Pogačarjem (+0’08”) in Wout van Aertom na tretjem mestu (+0’30”). Primož roglič je v primerjavi z glavnimi favoriti za skupno zmago razen Tadejem Pogačarjem močno zmanjšal zaostanek in je v skupnem sešteku na 10. mestu z +1’48” zaostanka.

Jutri je na sporedu nova ravninska etapa rezervirana za šprinterje od Toursa Châteaurouxa v dolžini 160.4km.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
203SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles