Dvojna slovenska zmaga na 2. etapi dirke po Sloveniji

Vzpona na Svetino in Celjski grad sta že dala prve odgovore kdo naj bi se boril za majico vodilnega v skupnem seštevku dirke po Sloveniji.

Dve leti nazaj se je ena izmed etap prav tako končala na Celjskem gradu, kjer pa se je takrat za zmago določalo prav na zadnjem vzponu na grad.

Letos je bila taktika določenih ekip podobna a so jim v ekipi UAE – Emirates pokvarili načrte z ostrim narekovanjem tempa na pred zadnji vzpon dneva na Svetino.

Prav tukaj je tudi po močnem pospeševanju napadel Tadej Pogačar v ozadju pa so ostali številni najboljši.

Do vrha vzpona si je prevozil že okoli minuto prednosti pred najbližjimi zasledovalci, kjer pa so bili tudi Matej Mohorič, Matteo Sobrero, Tanel Kangert, James Shaw, Giovanni Carboni, Jonathan Lastra, Robert Stannard ter trojica z ekipe UAE Emirates Jan Polanc, Diego Ulissi in Rafal Majka.

RTV Slo

Matej Mohorič in Matteo Sobrero sta si na spustu privozila nekaj metrov prednosti a sta bila pred zaključnim vzponom na Celjski grad ujeta s strani zasledovalne skupine.

Na zadnjem vzponu je v solo vožnji po pobegu 24km do cilja prišel do zmage Tadej Pogačar. V ozadju je tempo narekoval Tadejev klubski kolega Rafal Majka v zadnjih 200 m je napadel Diego Ulissi v dobrem položaju pa je bil Matej Mohorič, ki je v sprintu za drugo mesto premagal Ulissija.

Matej MOHORIC of BAHRAIN VICTORIOUS during 2nd Stage of 27th Tour of Slovenia 2021 cycling race between Zalec and Celje (147 km), on June 10, 2021 in Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Belo majico, majico mladega najboljšega kolesarja bo jutri vozil član Adrie Mobil Kristjan Hočevar, ki je pred dnevi zaključil na drugem mestu v skupnem seštevku prestižno dorko na Češkem do 23 let.

Tadej je po dirki povedal: »Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati.
Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo.«

Odlično je vozil tudi Kristjan Hočevar (Adria Mobil Cycling), ki je s 15. mestom oblekel tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. Kristjan po etapi: »Cilj ekipe je bil, da klanec na Svetino začnem v ospredju. Ekipa je opravila res odlično delo in poskrbela, da smo se držali v ospredju. Na vzponu sem dal vse od sebe, ampak prvi so imeli prestavo več. Vesel sem, da sem osvojil belo majico, ki jo bom zdaj skušal pripeljati v Novo mesto in še pridobiti kakšno mesto v ganeralni razvrstitvi.«

Kako superioren je bil danes Tadej dokazuje tudi spodnji komični tvit.

Jutri kolesarje čaka tretja etapa od Brežic do Krškega s tremi kategoriziranimi vzponi tretje kategorije.

Tadej bo jutri vozil v zeleni majici vodilnega njegova pa je tudi majica v razvrstitvi gorskih ciljev.

Posnetek današnje etape si lahko pogledate na RTVSlo.si.

Jutrišnja etapa

Video vrhunci današnje druge etape dirke po Sloveniji.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
462FollowersFollow
202SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles