Phil Bauhaus prvi v zelenem na 27. dirki po Sloveniji

27. preizkušnja dirke po Sloveniji in boj za zeleno majico se je danes pričel s startom na Ptuju.

Na štartu so štiri ekipe z najvišjega ranga UAE – Emirates, BikeExchange, Astana – Premier Tech in Bahrain – Victorious. Prvo ime dirke je Tadej Pogačar, ki mu na gorski etapi s ciljem na Sveti Gori pri Novi Gorici.

V ekipi Bahrain – Victorius bo domače teren poizkušal izkoristiti Matej Mohorič ob njem pa Jan Tratnik.

V ekipi UAE- Emirates bo ob Tadeju Pogačar en glavnih pomočnikov domačin Jan Polanc.

V ekipi BikeExchange so sprva imeli v načrtu pripeljati Luko Mezgeca, ki je že slavil etapo na dirki po Sloveniji s ciljem v Ljubljani a mu je načrte prekrižala okužba s korono zaradi česar se trenutno pripravlja na nadaljevanje sezone.

Androni Giocattoli – Sidermec je na diko pišel z Žigo Jermanom, ki se je že izkazal na nekaterih preizkušnjah.

Od slovenskih ekip pa boste lahko na dirki spremljali Adrio Mobil, Ljubljana Gusto Santic in reprezentanco Slovenije. Na dirke se po dvoletni prepovedi vrača Kristijan Koren, ki bo v dresu reprezentance vozil ob Janiju Brajkoviču, Martinu Lavriču, Jaki Primožiču, Niku Čemažarju, Urošu Repšetu ter Marku Pavliču.

Na današnji prvi etapi so se vrstili številni neuspešni pobegu vse do 105km do cilja, ko se je v ospredju formirala skupina šestih kolesarjev (Jonas Iversby Hvideberg, Luca Covili, Mathijs Paasschens, Jacob Scott, Dmitry Strakhov in Aritz Bagües)

Ubežna skupina je bila ujesta 10km do cilja s strani glavnine, 8km do cilja pa je napadel Kristijan Koren, ki je bil kmalu ujet.

RTV SLO

Na delu kjer se trasa nekoliko spušča v zadnjih 4km je prišlo do padca v njem je bil udeležen tudi Rory Townsend.

V zadnjih kilometrih je tempo na čelo glavnine narekovala ekipa Bahrain – Victorius za Nemeca Phila Bauhausa, ki je v zaključku etape v Rogaški Slatinipo 151.5km slavil zmago.

Sportida / Vid Ponikvar

Na drugem mestu le pol ”obroča” za zmagovalcem je zaključil Jon Aberasturi (Caja Rural – Seguros RGA) na tretjem pa član UAE – Emirates Rui Oliveira.

RTV SLO

Od slovenskih kolesarjev je dirko najvišje zaključil Primožič Jaka (Slovenija) na 13. mestu, na 19. mestu pa Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic).

Phil Bauhaus po dirki: »Naš cilj je bil, da se dirka zaključi s šprintom. Zadnja dva kilometra sta bila zelo hitra, ekipa pa je opravila odlično delo. Kot šprinter si ne morem želeti več od tega. Za nas je to pomembna dirka, vedno ko dirkamo v državi iz katere so naši tekmovalci je nekaj posebnega.«
 
Pred kamerami se je po dirki ustavil tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je danes držal v ozadju, na koncu pa presenetljivo pomagal v vlaku ekipe: »Bili smo zmenjeni, da bomo delali za Trenina, ampak je na začetku dirke kar hudo pedel in nato svojo vlogo predal Oliveiri. Delali smo za njega, za kolesarja, ki je najprej pomočnik se je s tretjim mestom kar dobro znašel. Počuitim se v redu in se veselim naslednjih dni.«

Jutrišnja etapa bo potekala od Žalca do Celja s ciljem na Celjskem Gradu po 147km ter vzponih na Lipo ter Svetino.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
462FollowersFollow
202SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles