Urška Žigart zmagovalka etape v Španiji

V Valenciji in njeni okolici se je odvijala štiri dnevna preizkušnja Vuelta Comunitat Valenciana Feminas, ki jo je dobila Annemiek van Vleuten (Movistar Team).

Na startni listi sta bili Špela Kern (Massi – Tactic) in Urška Žigart (Bike Exchange).

V prvi etapi je zmago po solo vožnji slavila Annemiek van Vleuten pred Mavi Garcio (ALE BTC Ljubljana) na drugem mestu. Špela Kern je etapo zaključila na 6. mestu.

Članica Slovensko Italijanske ekipe ALE BTC Ljubljana Laura Tomasi je drugo etapo končala na 4. mestu in tretjo na 5. mestu.

V današnji zaključni etapi dirke je Urška Žigart napadla 70km do cilja in se v ospredju priključila ubežni kolesarki Nadine Michaela Gill (Bizkaia Durango). Skupaj sta si privozili že tri minute in pol prednosti pred glavnino, ko je Urška 25km do cilja napadla in se odpeljala zmagi na proti.

”Ko je bilo šest kilometrov do cilja in se je prednost hitro zmanjševala so se v ozadju pripravljali na šprint. V tistem trenutku sem imela v misli, da mi ne bo uspelo, da gredo v ozadju prehitro in sama sem imela veter v prsi ampak mi je športni direktor vpil, da zmorem in da naj verjamem. Uspelo mi je za kar sem zelo vesela.”

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles