Tadej Pogačar zmagovalec Liège-Bastogne-Liège

Z 259.1km dolgo enodnevno klasiko Liege-Bastogne-Liege se zaključuje ”paket” Ardenskih klasik.

Lanska izvedba se je zaključila sanjsko za slovenske navijače, ko je zmago slavil Primož Roglič pred Marc Hirschijem na drugem, Tadejem Pogačarjem na tretjem in Matejem Mohoričem na četrtem mestu. Prav trojica slovenskih kolesarjev, ki je lansko leto končala med top 4 pa je letos ponovno štartala.

Današnji dan se je pričel z daljšim pobegom, ki je imel preko 7 minut prednosti a se je okoli 30km do cilja razdelil na dve skupini, ki pa sta bili kmalu ujeti.

65km do cilja je Tadej Pogačar menjal zadnje kolo a je kmalu priključil glavnini.

Po vzponu na Cote des Forges se je glavnina razdelila zadaj je ostal Primož Roglič ter številni drugi favoriti v prvi skupini pa so tempo narekovali člani ekipe Ineos med njimi pa bili tudi Tade Pogačar, Alaphilippe, Woods, Goudu, Carapaz, Valverde

21km do cilja je Carapaz (Ineos) napadel z ubežne skupine a je bil do zadnjega vzpona ujet.

Na zadnjem vzponu je Primož Roglič popustil v ospredju pa so poleg Tadeja Pogačarja ostali še Valverde, Woods, Gaudu in Alaphilippe. Kmalu po vzponu so se zasledovalci ujeli med njimi pa sta Roglič in Mohorič, ki so zaostajali okoli 10sekund oz. 200m.

11km do cilja je v ubežni skupini napadel Woods a so mu priključili ostali štirje kolesarji.

V zadnji kilometer je peterica prišla skupaj. V zadnjih 200m je prvi šprint pričel Valverde (Movistar Team), Tadej Pogačar (UAE Team) pa je z petega mesta na ciljni črti ugnal Alaphilipa (Deceuninck – Quick Step) za katerega je dirka očitno ”zakleta”.

Matej Mohorič in Primož Roglič sta za Tadejem prišla v skupini na 10. mestu in 13. mestu z 9 sekund zaostanka.

Primož Roglič ”za mene je bilo na začetku prepočasi na koncu prehitro. Prepočasi na začetku zaradi vetra na koncu prehitro zaradi vseh napadov.”

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles