Demi Vollering do zmage, članica ALE BTC Ljubljana na 19. mestu

Z zmago Demi Vollering (SD Worx) ob veliki pomoči Anna van der Breggen ciljem v Liegu se je danes končala še zadnja Ardenska klasika Liege – Bastogne – Liege.

Tik pred vzponom na Côte de La Redoute 37km do cilja je bila zadnja kolesarka v begu ujeta. Na prvi polovici vzpona je prišlo od napada, kjer so se z manjšo razliko odpeljale tri kolesarke (Ashleigh Moolman (SD Worx), Lucinda Brand (Trek-Segafredo) in Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ)) zadaj pa so ostale favoritinje v skupini okoli 30 kolesark (Van der Breggen, Marianne Vos, Elisa Longo Borghini) med njimi tudi članica ekipe Ale BTC Ljubljana Mavi Garcia.

20km do cilja je bila ubežna skupina treh kolesark ujeta s strani glavnine.

Skupina najmočnejših osmih kolesark se je na zadnjem vzponu Côte de la Roche aux Faucons odpeljala in naredila razliko pred ostalimi skupinami, kjer je tudi Mavi Garcia (Ale BTC Ljubljana).

Tik pred koncem vzpona sta popustili Marianne Vos (Jumbo – Visma) in Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ). Prva velja za eno najhitrejših tekmovalk v zaključnih šprintih, kar je dokazala z zmago na Amstel Gold dirki pred tednom dni.

V zadnjih kilometrih je svetovna prvakinja Anna van der Breggen z visokim narekovanjem tempa opravljala delo za mlado Demi Vollering (SD Worx), ki je na koncu slavila zmago pred Annemiek van Vleuten (Movistar team) na drugem mestu in Liso Longo Borghini (Trek-Segafredo Women) na tretjem mestu. Mavi Garcia je dirko zaključila na 19. mestu, Tatiana Guderzo pa na 42. mestu (obe ALE BTC Ljubljana)

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
460FollowersFollow
201SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles