Primož Roglič drugi na Valonski puščici

Letošnja 85. izvedba Valonske puščice se je končala z razburljivim koncem.

Zmago naj bi na letošnji izvedbi branil Marc Hirschi, ki je v lanskem letu prekinil niz zmag Julian Alaphilippa v letih 2018 in 2019. Prav Marc, Tadej Pogačar in Jan Polanc pa so se tokrat znašli v karanteni zaradi okužbe z virusom v ekipi.

Znameniti ciljni strmi vzpon Huy je tudi tokrat odločal o zmagovalcu. Primož Roglič je v zadnjih 400m napadel a ga je tokrat tik pred ciljno črto prehitel Julian Alaphilippe, ki je slavil še tretjo zmago v štirih letih na Valonski puščici.

Bil sem na pravem mestu ob pravem trenutku. Ekipa je naredila res odličen posel,” je po zaključki povedal Alaphilippe.

Ujel me je pred ciljem, bil je močnejši! Čestitke, zaslužil si je zmago. Bil sem na pravem mestu, zato sem poskusil z napadom. Če bi imel močnejše noge, bi zmagal, a danes je bil pač Julian boljši. Ni bilo veliko filozofije, če imaš noge, lahko zmagaš. Bila je dobra in hitra dirka, sem zadovoljen pred Liegeem. Upam, da bo v nedeljo obratno. Bo druga dirka.” je o diki in napadu Roglič strnil misli.

V nedeljo sledi še zadnja v nizu klasik Liege−Bastogne−Liege, kjer je Primož slavil zmago po dramatičnem zaključku pred Hirschijem na druge mestu, Tadejem na tretjem in Mohoričem na četrtem mestu.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
464FollowersFollow
201SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles