Zmagovalni dan Jumbo Visme na dirki Amstel Gold, Mohorič deveti

Organizatorji nizozemske klasike Amstel Gold so za letošnjo preizkušnjo popolno spremenili traso, ki je bila speljana v 17km dolgem krogu z vzponi na Geulhemmerberg, Bemelerberg in znameniti Cauberg.

Tako na ženski kot na moški preizkušnji je v zaključku odločal sprint manjših skupin.

V ženski preizkušnji se je glavnina raztrgala na zadnjem vzponu na Cauberg kjer sta si Elisa Longo Borghini in Katarzyna Niewiadoma prednost okoli 200m, ki pa jo je iz ozadja izničila skupina 10 kolesark.

V zadnjih 400m se je pomerila skupina 14 kolesark.

Najmočnejša v zaključku je bila Marianne Vos, ki je slavila prvo zmago na tej klasiki. Na drugem mestu je zaključila Demi Vollering in tretjem Annemiek van Vleuten. Članica ALE BTC Ljubljana Mavi Garcia je zaključila na 6. mestu.

Na moški preizkušnji je bilo na štartu pet slovenskih kolesarjev: Luka Mezgec je skrbel za Michaela Mathewsa, Jan Polanc za Mattea Trentina in Marca Hirschija, Primož Roglič za Wout van Aerta ter v ekipi Bahrain Victorius  Jan Tratnik ter Matej Mohorič.

Preizkušnja z 38 vzponi na 218.6km dolgi trasi je bila vse do 60km do cilja umirjena z manjšo skupino v begu.

Okoli 60km do cilja so se pričeli skoki in pospeševanja, kar je naredilo zanimivo dirko. Prav Jan Tratnik je nekajkrat močno pospešil, Matej Mohorič pa je ob pospeševanjih bil udeležen tudi v manjšem krajšem begu, ki je bil ujet.

Ob pokrivanju skokov v zadnjih 40km je bil za Jumbo Vismo zadolžen tudi Primož Roglič, ki je opravljal delo pomočnika za Wout van Aerta.

Na zadnjem vzponu na Cauberg 18km do cilja je bil prav Primož Roglič žrtev tehnične okvare na kolesu, kar ga je oddaljilo od vidnejše uvrstitve in pomoči klubskemu kolegu Van Aertu.

V zadnjih izdihljajih dirke je bila v begu trojica Van Aert, Pidcock in Schachmann a jih glavnina ni uspela ujeti.

V zadnjih 300m so imeli okoli 100m prednosti, kar je zadostovalo za šprint v katerem sta bila na milimetre izenačena Pidcock in Van Aert. Po daljšem poglobljenem sodniškem pregledu so zmago pripisali Wout van Aertu.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
464FollowersFollow
201SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles