Annemiek van Vleuten po desetih letih do druge zmage na dirki po Flandriji

18 izvedba dirke po Flandriji je na štartno listo privabila številne zveneča imena ženskega cestnega kolesarstva med njimi pa bosta vozili tudi Eugenia Bujak z ALe BTC Ljubljana in Špela Kern z ekipe Mass – Tactic.

Okoli 50 km do cilja se je glavnina po vzponu Berg Ten Houte nekoliko razrečila a glavne favoritinje za zmago so še v glavnini med njimi tudi članica ekipe ALE BTC Ljubljana Marlen Reusser.

42km do cilja je z glavnine napadla francoska državna prvakinja Audrey Cordon-Ragot, ki je imela po neuspešnem napadu Floortje Mackaij 35 km do cilja 23 sekund prednosti.

Po napadu okoli 30 km do cilja si je Soraya Paladin pripeljala nekaj sekundo prednost pred glavnino v ospredju pa je bila še vedno z 36 sekundo prednost vodilna Audrey Cordon-Ragot.

Soraya Paladin je bila blizu, da bi ujela vodilno Audrey Cordon-Ragot a je bila 20 km do cilja ujeta s strani glavnine, ki je zaostaja 20 sekund za vodilno kolesarko.

18 km do cilja je bila vodila Audrey Cordon-Ragot ujeta s strani glavnine, kjer pa se je v ozadju zgodil padec dveh kolesark med njimi Lotte Kopecky.

Na vzponu Oude Kwaremont 17km so se v glavnini že pojavile prve razlike.

V prvi skupini je po vzponu osem kolesark med njimi Van der Breggen, Van Vleuten, Longo Borghini…

16 km do cilja je napadla članica ekipe Team BikeExchange Grace Brown kateri je priključila Annemiek van Vleuten kasneje pa še preostalih šest kolesark v ubežni skupini.

Na vzponu Paterberg si je Annemiek van Vleuten pripeljala okoli 5 sekundo prednost pred zasledovalno skupino kjer je bila članica ekipe ALE BTC Ljubljana Marlen Reusser.

10km do cilja je imela Annemiek van Vleuten okoli 10 sekund oz. okoli 200m prednosti pred zasledovalno skupino.

Annemiek van Vleuten je prišla v zadnji kilometer z 20 sekundno prednostjo, kar ji je omogočilo varno proslavljanje druge zmage po točno 10 letih na dirki po Flandriji!

Drugo mesto je v sprintu manjše skupine osvojila Lisa Brennauer, tretje pa Grace Brown. 

Marlen Reusser članica Ale BTC je dirko zaključila na 9. mestu!

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
462FollowersFollow
202SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles