Zmaga na VN Slovenske Istre 2021 v Italijo

Po letu dni premora zaradi virusa se je cestna kolesarska sezona v Sloveniji ponovno pričela z dirko na obali.

Tradicionalna že sedma izvedba VN Slovenske Istre se je pričela in končala v Izoli po 156.5km.

Na startu je bilo 28 kolesarjev s Slovenije in 5 slovenskih ekip.

Kmalu po startu je kolesarje že čakal glavni vzpon, ki so ga kasneje prevozili še štirikrat. Prve točke je na gorskemu cilju je osvojil član Adrie Mobil Kristjan Hočevar.

Kmalu po koncu vzpona na tehnično zahtevnem ovinku še pred glavnim delom spusta je bil v padec udeležen član ekipe z Mehike.

Ob koncu spusta tik pred vasjo Dragonja se je zgodil večji padec, kjer je bilo udeleženih več kolesarjev zaradi česar se je glavnina raztrgala na dva dela a se ulovila vse do Lucije.

V drugem krogu se od Dragonje proti Sečovljam glavnina razdelila na ”ešalone” manjše skupine posledica zaradi močnega vetra.

Žiga Jerman je v tretjem krogu napadel si si privozil 45 sekund prednosti pred razredčeno glavnino, ki ga je v dolini uspela ujeti.

Zadnji večji krog je bil prepleten s številnimi napadi vse do zadnjih treh manjših krogov po Izoli v katere so prvi vstopili David Per (Adria Mobil), Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic) in Čeh Michael Kukrle (Elkov – Kasper).

Prav vsi trije so vse do sredine zadnjega kroga vztrajali v begu, ko jih je z ozadja dohitela glavnina.

V ciljni sprint je prišla skupina s 32 kolesarji med njimi pa je zmago slavil član Bardiani – CSF-Faizane z Italije Mirco Maestri.

Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic) kot najvišje uvrščeni slovenski kolesar je dirko končal na robu deseterice na 10. mestu.V dvajseterici so se mu pridružili Aljaž Omrzel (Adria Mobil) na 13. mestu, Anže Skok na (Ljubljana Gusto Santic) 15. mestu in Martin Lavrič na 17. mestu (KK Kranj).

Nagradi za leteče sprinter in gorske cilje sta osvojila člana Adira Mobil David Per in Kristjan Hočevar.

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
455FollowersFollow
205SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles