Dvojni slovenski uspeh!

Danes sta se na dirki od Pariza do Nice ter od Tirenskega do Jadranskega morja odvijali kraljevski etapi.

Prav obe etapi sta bili pisani na željo kolesarskih navdušencev kateri so lahku uživali ob lepoti kolesarstva vse do cilja obeh etap.

Na sedmi etapi, ki naj bi se pričela v Nici a je na prošnjo župana le ta pričela v Le Brocu. Že vse od štarta je bila v begu večja skupina, ki pa se je vse do zadnjega klanca uspela zmanjšati na enega ubežnika Gino Mäderja, ki je imela še 8km do cilja okoli 2’45”min prednosti pred glavnino. V ozadju se je počasi pripravljalo na finale za generalno razvrstitev. Na čelu glavnine so se menjali člani ekipe Jumbo Visma dokler ni kilometer in pol napadel njihov glavni mož Primož Roglič in si za nekaj minut pripeljal manjšo prednost, ki pa jo je izničil Maximilian Schachmann. V ospredju je z vedno manjšo prednostjo vozil Gino Mäder a ko se je že dozdelo, da bo zmaga pripadla Ginu je iz ozadja ponovno napadel Primož a takrat mu ni mogel noben slediti.

Po dolgem pobegu od starta je bil 25m do cilja ujet Gino Mäder, katerega je z izjemnim napadom dohitel Primož in slavil še tretjo zmago na letošnji dirki od Pariza do Nice.

V Italiji se je prav tako odvijala kraljevska etapa od Tirenskega do Jadranskega morja. V glavnini je 48km do cilja tempo narekoval slovenski kolesar Jan Tratnik. Tudi v Italiji je bila v prav tako v begu manjša skupina, ki pa je bila ob 9minutah prednosti ujeta na zadnjem ciljnem vzponu.

Na vzponu se je v težavah znašel Van Aert, ko so z ozadja napadli Geraint Thomas, ki ej bil ujet nato še Egan Bernal. Kasneje je napadel še Tadej Pogačar, ki si je pripeljal okoli 20 sekundo prednost a v zadnjih kilometrih se je z glavnine odcepil tudi Yates Simon. Vse do cilja je Yates z metra v meter zmanjševal prednost a Tadej Pogačar je z rekordno odpeljanim vzponom na Prati di Tivo uspel privoziti do nove zmage in v cilju slavil s šetimi sekundami naskoka pred Simon Yates!

Rezultati dirke od Pariza do Nice:

Rezultati dirke od Tirenskega do Jadranskega morja:[su_private class=”

Stay Connected

3,390FansLike
524FollowersFollow
464FollowersFollow
201SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles